Integritetsmeddelande

Integritet och datasekretess anser vi vara mycket viktigt för oss som arbetar på Bra Sommarmöbler. Vi gör allt för att vara öppna och transparenta med vår hantering av dina personuppgifter.

Med anledning av den nya allmänna dataskyddsförordningen 2016/679 (DSF/GDPR), som trädde i kraft den 25 maj 2018, har vi sammansatt en sida där du hittar information om vilken typ av personuppgifter som vi hanterar och anledningen till varför vi gör det.

1. Vem är registeransvarig för dina personuppgifter?

Bra Sommarmöbler i Göteborg AB (”Bra Sommarmöbler”, ”Bra Innemöbler”, ”Bolaget”, ”Vi”) är ansvarig för de personuppgifter som du lämnar till oss. Bolaget ansvarar för att dina personuppgifter ska hanteras i enlighet med aktuell dataskyddsbestämmelser.

Registreringsinformation om bolaget

  • Bra Sommarmöbler i Göteborg AB
  • Gråbergsvägen 24, 435 41 Mölnlycke
  • Organisationsnummer: 556528-8874

Frågor gällande dina personuppgifter kan ställas till integritet@brasommarmobler.se.

1.1 Personuppgiftsbiträde

Bra Sommarmöbler anlitar flera personuppgiftsbiträde för behandling av personuppgifter hanteringen regleras i ett avtal enligt artikel 28.3 (DSF). Bolaget har således även upprättat personuppgiftsbiträdesavtal med personuppgiftsbiträdet för behandling av personuppgifter enligt artikel 28.3 (DSF).

1.2 Vart lagras mina uppgifter?

De uppgifter vi samlar in från dig lagras inom ekonomiska samarbetsområdet (EEA) och överförs inte till ett land utanför EEA.

2. Personuppgifter som vi behandlar om dig

Vilka personuppgifter som behandlas beror på vilken relation vi har med dig. Vi hanterar fler uppgifter om dig när du är kund till oss än om du ej är kund.

Personuppgifter som vi behandlar kan vara något av följande: Förnamn, efternamn, leveransadress, folkbokföringsadress, födelsedatum, kön, telefonnummer, e-postadress, ip-adress & all korrespondens i ett eventuellt ärende.

De personuppgifter som behandlas stöds av flera lagliga grunder som specifieras närmare i de vanligaste scenarion vi listar nedan. Nedan listas scenarion för att du ska få en större förståelse om vilka uppgifter som sparas beroende på vad du har för relation till oss.

2.1 Om du är kund till oss

Som kund till oss hanterar vi följande uppgifter om dig: Köphistorik, val av betalningsmetod, förnamn, efternamn, leveransadress, födelsedatum, kön, telefonnummer, e-postadress, ip-adress & all korrespondens i ett eventuellt ärende.

2.1.1 Varför behandlar vi personuppgifter för ovanstående scenario?

Vi behandlar ovanstående personuppgifter med anledning av följande.

  • För att fullfölja våra åttaganden mot dig, t.ex. när du har lagt en beställning.
  • För att ha möjlighet att leverera den service som du förväntar dig när du handlar av oss.
  • Följa aktuell lagstiftning, b.la. bokföringslagen.

2.2 Om du har besökt vår webbplats

IP-adress samt information om hur du använder vår sida.

2.2.1 Varför behandlar vi personuppgifter för ovanstående scenario?

  • För att kunna leverera en den kundupplevelse som du förväntar dig när du besöker vår hemsida. Rättslig grund för detta är berättigad intresse.

2.3 Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev

Som prenumerant till oss hanterar vi vanligtvis följande: IP-adress & e-postadress.

2.3.1 Varför behandlar vi personuppgifter för ovanstående scenario?

  • För att kunna leverera relevant information till er i form av nyheter, kampanjer eller tips & råd. Detta är något som du aktivt har valt och den rättsliga grunden är samtycke.

3. Vem lämnar vi ut personuppgifter till?

Vi kan vid behov lämna ut dina personuppgifter till tredje part som personuppgiftsbiträden. Vi anlitar flera tredje parts företag där dina personuppgifter lämnas ut, ett s.k. personuppgiftsbiträde. Behandling av personuppgifter regleras i ett avtal enligt artikel 28.3 (DSF). Bolaget har således även upprättat personuppgiftsbiträdesavtal med personuppgiftsbiträdet för behandling av personuppgifter enligt artikel 28.3 (DSF).

Vi kan även komma att lämna ut dina uppgifter för att fullfölja gällande lagkrav från myndigheter.

Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till företag eller tredje part om vi ej har tillstånd till att göra detta.

4. Hur samlar ni in personuppgifter?

Vi samlar in personuppgifter när du besöker vår hemsida, beställer något av oss, prenumerar på vårt nyhetsbrev eller när du har blivit medlem i vår kundklubb. Vi kan även samla in personuppgifter genom myndigheter eller kreditupplysningsbolag.

Uppgifter som samlas in ska alltid ha stöd av en rättslig grund. Det kan vara att du har lämnat ditt samtyckte till behandling av dina personuppgifter. Det kan vara att det är nödvändigt för att fullgöra ett avtal eller att uppgifterna är nödvändig för att fullgöra en rättslig förpliktelse.

5. Vad har du för rättigheter?

Du har alltid rätt att när som helst ta kontakt med oss för att begära information om vilka personuppgifter vi lagrar om dig. Du har även rätt att begära att vi raderar, uppdaterar eller nekar till att vi lagrar delar av dina personuppgifter – med vissa undantag som vi kommer att specifiera närmare nedan.

5.1 Du har rätt till radering eller begränsning

Du har alltid rätt till radering av dina personuppgifter helt eller delvis, med undantag för följande situationer.

  • Du har en pågående beställning som vi ej ännu har fullföjt och levererat till fullo.
  • Du har ett pågående ärende med vår kundtjänst.
  • Du har en obetald skuld till oss eller någon av våra betalningsleverantörer, som uppkommit i samband med att du har handlat av oss.
  • Du har missbrukat någon av våra tjänster.
  • Om du har gjort ett köp inom de närmaste 7 åren med anledning av aktuellt bokföringslag.

5.2 Du har rätt till uppdatering

Du kan alltid uppdarera dina kunduppgifter direkt genom vår hemsida, alternativt så kan du ta kontakt med vår kundtjänst för vidare assistans. Observera att vi inte kan ändra leveransadress eller liknande på en redan lagd order.

5.3 Du har rätt till att neka till marknadsföring

Du har rätt att neka att vi lagrar dina personuppgifter som används för att marknadsföra våra produkter till dig. Du kan även neka till att vi får använda dina personuppgifter till vissa ändamål, som specifieras närmare nedan.

  • Du har alltid rätt att neka direktmarknadsföring via t.ex. e-post, sms. Detta kan göras direkt på vår hemsida eller genom att du tar kontakt med vår kundtjänst.

6. Hur länge lagras mina uppgifter?

Vi lagrar dina personuppgifter så länge som det finns ett behov för oss att spara dem och för att fullgöra de ändamål som uppgifterna samlades in för att användas till och vad som avtalats. Vi lagrar generellt kunduppgifter som samlats in vid en beställning i 7 år, därefter raderas dem.

7. Cookies

En cookie eller kaka är en textfil som lagras på din enhet och läses in automatiskt av vår webbplats när du besöker oss. Genom att använda våra tjänster eller webbplats godkänner du användningen av cookies.

Cookies används för att göra ditt besök hos oss smidigt. Cookies innehåller ingen personlig information utan informationen i textfilerna består av bokstäver och siffror. Även om varje cookie får ett unikt samordningsnummer så kan vi inte se någon personlig information om dig såsom ditt namn eller IP-adress baserat på de cookies som vi samlar in. Det rör sig med andra ord om pseudonymiserade uppgifter och vi använder inte informationen på ett sätt som gör att vi kombinerar din personliga information med cookie-informationen.

Vi använder sessionskakor för att kunna tillhandahålla en varukorg, så att produkten du försöker köpa faktiskt går att köpa. 

Förstapartscookies som placeras på din dator av oss i samband med att du surfar in på vår webbplats

Vi använder tredjepartscookies för att kunna rikta marknadsföring till er på andra webbplatser/kanaler än de vi själva tillhandahåller.

7.1 Vad använder vi cookies till?

Vi använder cookies för att kunna leverera en komplett och bra upplevelse på vår webbplats. Om du avaktiverar cookies kommer inte alla funktioner att fungera som det ska.

7.2 Hur länge sparas cookies?

Vi lagrar inga cookies, dem lagras på din enhet. Du kan om du vill radera cookies från din enhet via webbläsaren. Det går även att permanent eller temporärt inaktivera användandet av cookies direkt i webbläsaren som används.

7.3 Vem har tillgång till mina cookies?

Vi använder cookies för att tillhandahålla ovanstående tjänster och även för att analysera hur du beter dig på vår hemsida för att optimera och skapa en bättre upplevelse för dig som kund.

Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att tillhandahålla ovan angivna tjänster till dig, analysverktyg i syfte att samla in statistik för att optimera vår webbplats och presentera relevant material för dig.

8. Uppdateringar till vårt integritetsmeddelande

Detta meddelande kan komma att uppdateras, aktuell version kommer alltid att finnas tillgänglig på denna sida. När förändringar görs som påverkar dig avsevärt kommer du att meddelas via e-post om du är registrerad kund.

9. Vill du ha mer information?

Detta är bara en del av de viktigaste bitarna i vår integritetspolicy, som vi har försökt att krympa ner för att du som kund lättare ska ha möjlighet att få en förståelse för vad vi gör med dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har. Vill du ha mer utförlig information om hur vi hanterar personuppgifter så är du välkommen att ta kontakt med oss på integritet@brasommarmobler.se.

Senast uppdaterad 2018-05-25.

Var denna artikel till hjälp?
1 av 1 tyckte detta var till hjälp